O‘ZBEKISTONDA EKSTREMAL TURIZMNI RIVOJLANTIRISH - G‘ulomqodirova, Mamura; Valiyeva, Layloxon Obidjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada biz yurtimizda ekstremal turizmning bugungi holati, uning mamlakat iqtisodiyoti uchun ahamiyati va rivojlanishini qo‘llab quvvatlash uchun hal qilish kerak bo‘lgan vazifalar haqida takliflar berib o‘tamiz. Maqola O‘zbekistonda ekstremal turizmni rivojlantirish. Uning sarguzasht, sayohatlarini rivojlantirish va mamlakat uchun iqtisodiy foyda olish imkoniyatlarini yoritib beradi. Yoshlar orasida keng tarqalgan ekstremal turizm turlari va uni yurtimiz bo‘ylab keng yoyish haqida so‘z boradi va u mualliflar xulosasi bilan yakunlanadi.