O‘ZBEKISTONDA DAVLAT XARIDLARI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: XORIJIY TAJRIBA VA MAHALLIY IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Turabov, Sarvar Abdumalikovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston davlat xaridlari tizimini xalqaro tajriba asosida takomillashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Qozog‘iston davlat xaridlari tizimi bilan qiyosiy tahlil o‘tkazilib, shaffoflik, raqamlashtirish va korrupsiyaga qarshi kurash mexanizmlarini rivojlantirish yo‘nalishlari o‘rganilgan. Xalqaro amaliyot asosida O‘zbekistonda davlat xaridlarini elektronlashtirish, reyting-baho tizimini joriy qilish va mahalliy tadbirkorlarni qo‘llab-quvvatlash bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Ushbu maqola davlat xaridlari tizimini samarali boshqarish va iqtisodiy barqarorlikka erishish uchun xorijiy tajribalarni o‘rganishning dolzarbligini ko‘rsatadi.