STATISTIK MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASHDA MASHINALI O‘RGANISH USULLARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Ochilov, Shoxruz Shohsuvor o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada statistik ma’lumotlarni qayta ishlashda mashinani o‘rganish usullaridan foydalanish imkoniyatlari yoritib berilgan hamda ularning an’anaviy statistik usullarga nisbatan afzalliklari muhokama qilinadi. Shuningdek, maqola muammolarni yumshatishda foydani maksimal darajada oshirish uchun statistik ma’lumotlarning ish jarayonlariga mashinani o‘rganishni integratsiya qilish bo‘yicha amaliy takliflar ham berilgan.