GADJETOMANIYA KASALLIGI VA UNING OQIBATLARI - Razzakov, Nabijon; Tuychiyev, Galibjon; Olimova, Ziyodaxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Hozirgi zamonaviy texnologiyalarni va insoniyatning ajralmas bir qismiga aylanib borayotgan gadjetlarni jamiyat ongiga salbiy ta’siri, oqibatlari va uning ta’siri, nomofobiya va gadjetomaniya haqida so’z boradi. Mobil aloqa telefonlaridan chiqayotgan radiatsiya nurlari (elektromagnit maydon) inson organizimida turli xil kasalliklarni keltirib chiqarmoqda. Ushbu maqola mobil aloqa telefonlarini zararlari va ularni oldini olish chora tadbirlariga qaratilgan.