YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISHNING AHAMIYATI VA O’ZBEKISTONDA YASHIL IQTISODIYOTGA O’TISH STRATEGIYASI - Yormonqulova, Nargiza (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqolada “Yashil iqtisodiyot” konsepsiyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari, “yashil iqtisodiyot”ga oʼtish zaruriyati, omillari, tamoyillari va indikatorlari tahlil etilgan. “Yashil iqtisodiyot”ga oʼtish jarayonini moliyalashtirish, “yashil energetika”ni barqaror rivojlantirish, ekologik siyosat va uni amalga oshirishning iqtisodiy mexanizmi, “yashil iqtisodiyot”ga oʼtishning ustuvor yoʼnalishlari va xorij tajribasi, modellari, Oʼzbekistonda “yashil iqtisodiyot”ga oʼtish strategiyasining maqsadi, vazifalari, rivojlanish bosqichlari va ustuvor yoʼnalishlarining mazmuni bayon etilgan.