SU’NIY INTELLEKT(SI)NING BUHG‘ALTERIYA SOSHASIDAGI ISTIQBOLLARI - Toʻlakov , Ulugʻbek; Bo‘ronov , Ibrohimbek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Sun'iy intellektning (SI) buxgalteriya hisobiga integratsiyalashuvi samaradorlik, aniqlik va qaror qabul qilishni oshirish orqali sohani inqilob qilmoqda. Ushbu tadqiqot muntazam vazifalarni avtomatlashtirish, firibgarlikni aniqlash, moliyaviy tahlil, audit va soliqqa rioya qilish kabi SIning joriy ilovalarini o'rganadi. So'rovlar, intervyular va amaliy tadqiqotlarni o'z ichiga olgan aralash usullardan foydalangan holda, tadqiqot samaradorlikni oshirish, xatolarni kamaytirish va strategik tushunchalarni yaxshilash kabi muhim afzalliklarni ta'kidlaydi. Biroq, ma'lumotlar maxfiyligi, axloqiy mulohazalar, malaka bo'shliqlari va tizim integratsiyasi kabi muammolar saqlanib qolmoqda. Tadqiqotlar buxgalteriya hisobi sohasida SI uchun istiqbolli kelajakni taklif qiladi, bashoratli tahlillar, real vaqtda audit va ufqda sun'iy intellektga asoslangan maslahat xizmatlaridagi yutuqlar. Sun’iy intellekt imkoniyatlaridan to‘liq foydalanish uchun tashkilotlar axloqiy muammolarga e’tibor qaratishi, malaka oshirishga sarmoya kiritishi, ma’lumotlar xavfsizligini oshirishi va uzluksiz o‘rganishni ta’minlashi kerak. Ushbu tadqiqot sun'iy intellektning buxgalteriya hisobiga o'zgartiruvchi ta'sirini har tomonlama ko'rib chiqadi va amaliyotchilar va tadqiqotchilar uchun qimmatli tushunchalarni taqdim etadi.