MATEMATIKANI OʻQITISHDA QIYOSIY USULLAR VA OʻQUV TEXNOLOGIYALARI - Azimova Toyibaxon Elmurodjon qizi, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolaning maqsadi matematika ta’limida qoʻllaniladigan turli xil oʻqitish uslublari va texnologiyalarini oʻrganish va solishtirishdir. Tadqiqot matematikani oʻrganish tajribasini yaxshilash boʻyicha tushuncha berishdan, maqsad an’anaviy oʻqitish usullarining zamonaviy texnologik yondashuvlarga nisbatan samaradorligini tahlil qilishga qaratilgan. Matematikani oʻqitishda qiyosiy usullar va oʻquv texnologiyalari haqida muhim boʻlgan mavzular tilga olingan, masalan, turli usullar va texnologiyalar matematika oʻqitishida qanday yordam berishi mumkinligi, virtual darslar, interaktiv darslar, matematika darslarida qoʻllaniladigan audio-vizual vositalar va boshqalar