TALIM JARAYONLARINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA SAMARADORLIGINI OSHIRISH: onlayn oʻyinlar - Akbarova Husnidaxon Kamoldin qizi, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Bu maqolada, ta’lim jarayonlarini raqamli texnologiyalar asosida samaradorligini oshirish haqida ma’lumot beriladi. Raqamli texnologiyalar, masofaviy ta’lim, onlayn darslar va interaktiv darsliklar kabi vositalar orqali ta’lim jarayonlarini oʻrganish va oʻqitishni samaradorligini oshirishda qanday rol oʻynashi aytib oʻtilgan. Maqolada ta’lim jarayonlarini raqamli texnologiyalar orqali tashkil etishning oʻziga xos afzalliklari, bu usullarning talabalarga va oʻqituvchilarga qanday foyda keltirishi, shuningdek, bu texnologiyalarning ta’lim jarayonlarini samaradorligini qanday darajada oshirishi haqida ma’lumotlar mavjud. Maqola ilmiy tadqiqotlarga asoslanib tuzilgan boʻlib, raqamli texnologiyalar asosida ta’lim jarayonlarining samaradorligi va uning muhim ahamiyati haqidagi soʻzlashishlarni ham oʻz ichiga oladi.