IIV AKADEMIYASI KURSANT QIZLARINI ZAMONAVIY KROSSFIT SPORT TURI ORQALI JISMONIY TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Mirzakulov Akrom Gafurjanovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Respublikada bugungi kunda xodima ayollarga boʻlgan talab, qolaversa, ularning sportga qiziqishlari tobora ortib bormoqda. Ichki ishlar vazirligi akademiyasida kursant yigit va qizlarni kasbiy tayyorlashda jismoniy tayyorgarlikka alohida oʻrin qaratiladi. Shu bois, “Akademiyada ta’lim tizimi kadrlarni maqsadli kasbiy tayyorlashga qaratiladi hamda 1-kursdan boshlab jangovar va jismoniy jihatdan tayyorlash chuqurlashtirilgan holatda amalga oshirilishi ustuvor vazifa etib belgilangan”. Ushbu maqolada kursant qizlarning jismoniy tayyorgarligi, hozirgi kunda zamon talabiga javob beradigan, yangi sport turlaridan boʻlmish krossfit vosita va usullari yordamida rivojlantirilganligi ilmiy asoslab berilgan.