OʻQUVCHILARNING INDIVIDUAL OʻQUV NATIJALARINI BAHOLASHGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Pardayev Sherzod Mamasharipovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada oʻquvchilarning individual oʻquv yutuqlarini baholashning zamonaviy texnologiyalari sifatida formativ va summativ baholashlar mohiyati toʻgʻrisida soʻz yuritiladi, shuningdek, formativ va summativ baholashning asosiy farqlari bayon etilgan. Oʻquvchilarning oʻquv natijalarini baholashning an’anaviy baholash tizimining afzalliklari hamda yutuqlari, shuningdek, baholashga mezonli yondashuvning amaliy ahamiyati haqida fikr yuritilgan.