FANLARARO BOGʻLANISHLAR ASOSIDA TALABALARNI BILIM VA KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Komiljonova Guluzraxon Nizomjon qizi, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar, oʻquv jarayonida fanlararo aloqadorlikning ta’lim sifatini oshirishdagi oʻrni, fanlarni bogʻlash asosida talabalarning dunyoqarashini kengaytirish, integratsion darslarni tashkil qilishning afzalliklari haqida fikr yuritilgan. Dars jarayonida fanlararo aloqadorlikni samarali amalga oshirish ta’lim oluvchilarni yangi oʻquv materiallarini qabul qilishga tayyorlash, fanlararo, bogʻlanishni amalga oshirish, shuningdek, har bir darsni rejalashtirish va tashkil etish, oʻqituvchidan chuqur va puxta tayyorgarlik koʻrishni talab qiladi. Bu esa oʻz navbatida dars samaradorligini orttirishga xizmat qiladi. Maqola davomida mavzu doirasidagi fikr-mulohaza va tahlillar, shuningdek, ayrim misol va masalalar yechimlari keltirib oʻtilgan. Boʻlajak boshlangʻich sinf oʻqituvchilarini kasbiy tayyorlash, bilim, koʻnikmalarini takomillashtirish yoʻl usullari koʻrsatilgan. Boshlangʻich sinflarda fanlarni integratsiya qilish va shu asosida samarali dars tashkil etish haqida asosli fikrlar yuritilib, tavsiyalar berilgan. Maqola soʻnggida xulosa va takliflar koʻrsatib oʻtilgan.