KICHIK BIZNЕS VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNING RIVOJLANISHIDA YOSHLARNING KASBIY LAYOQATLARINI SHAKLLANTIRISH - Bobanazarova Jamila Xolmurodovna; Zulfikarova Liliya Faridovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning rivojlanishi, unda mehnat munosabatlarini yo‘lga qo‘yish tadqiq etilgan. Yoshlar tadbirkorligini yo‘lga qo‘yish, ularning kasbiy ko‘nikmalarini yo‘lga qo‘yishning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq qilingan. Jizzax viloyatida kichik biznes korxonalarida band bo‘lganlar ko‘rsatkichlarining o‘zgarishi tahlil qilinib, uni rivojlantirish yo‘nalishlari keltirilgan. Kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning rivojlanishi borasidagi sotsiologik so‘rovnoma natijalari keltirilgan, mazkur sohani rivojlantirish orqali yoshlarning ish bilan bandligini oshirish bo‘yicha chora-tadbirlar yoritib berilgan.