OʻZBEKISTONDA IQTISODIYOTNI TRANFORMATSIYALASHUVI SHAROITIDA SANOAT TARMOQLARI VA KORXONALARI KOOPERATSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Xomidov Mirodiljon Xasanboy oʻgʻli (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining sanoatida tarmoqlararo va korxonalar kooperatsiyasiyasini joriy etishning ahamiyati hamda uni iqtisodiyotni rivojlanishidagi oʻrni, bugungi kunda jamiyat farovonligi yoʻli yoritilgan. Undan tashqari amaliy yondashuvlar innovatsion jarayonlarni yangi bosqichga olib chiqish darajasi koʻrib chiqilgan. Sanoatlashuvda iqtisodiyotning xalqaro va milliy miqyosda turli yondashuvlari amaliyotda qay tarzda namoyon boʻlishi hamda mamlakatimizda ushbu yoʻnalishda amalga oshirilishi lozim boʻlgan chora tadbirlari oʻrganilgan. Shuningdek, yurtimizda iqtisodiyotning sanoat sektorini rivojlantirishda sanoat korxonalari kooperatsiyasining dolzarbligi, va xorijiy tajribalar asosida kooperatsiya faoliyatini olib borish usulining afzalligi yoritilgan.