MADANIY MEROS TURIZMI: ASOSIY TENDENSIYALAR, RIVOJLANISH VA MUAMMOLAR (OʻZBEKISTON VA TURKIYA MISOLIDA) - Omonjon Umarov; Parizoda Mirboboyeva Umidjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyodagi eng boy madaniy merosga ega Oʻzbekiston Respublikasida madaniy turizmni oʻrni va hozirgi vaqtga kelib madaniy turizmni qay darajada tashkil etilayotganini baholash va taqqoslash maqsadida xalqaro turizm bozorida yuqori reytinglarga chiqib kelayotgan qardosh Turkiya davlati misolida rivojlanish konsepsiyasi va tendensiyasi yoritilgan. Shu bilan qatorda mamlakat jahon bozori reytingida oʻz oʻrnini oshirishi uchun bir qancha taklif va mulohazalar berib oʻtilgan. Hududning tarixiy saqlanishi bilan bir qatorda marketing sohasi boʻyicha bir qancha strategik rejalar va tavsiyalar ham mavjud. Shuningdek, maqolada madaniy meros turizmi boʻyicha gʻarb davlatlarining bu sohadagi tadqiqot va tajribalari misolida oʻz mamlakatimiz rivojlanishi uchun kerakli strategiyalarni qoʻllash boʻyicha taklif va tavsiyalar berilgan.