MЕHNAT BOZORINI SAMARALI RIVOJLANTIRISHDA MARKЕTING TADQIQOTLARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Tashpulatov A, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada qishloq aholisining ish bandligini ta’minlashda marketing tadqiqotlaridan foydalanish imkoniyatlari tadqiq etilgan. Mehnat bozorida marketing tadqiqotlarini tashkil etish va o‘tkazishning o‘ziga xos xususiyatlarini hisobga olingan. Marketing tadqiqotlarida ishchi kuchiga ta’sir etuvchi omillar muhim belgilari bo‘yicha guruhlangan. Farg‘ona viloyati qishloq tumanlaridagi bandlik va ishsizlik holatini dinamik tahlil qilish asosida tuman va sanoat korxonalari miqyosida ishchi kuchiga talab va taklifni muvofiqlashtirish hamda aholi bandligini oshirish yuzasidan tavsiyalar ishlab chiqilgan.