MAMLAKATIMIZDA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH VA UNING DOLZARB MASALALARI - Nabiyeva Nilufar Mutorovna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada oziq-ovqat sanoati faoliyatida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash hamda ushbu tizimni yanada takomillashtirishni muhokama qilishga bag‘ishlangan. Oziq-ovqat sanoati korxonalarining mavjud xavfsizlikni ta’minlash mexanizmini yanada optimallashtirish bo‘yicha qisqacha ma’lumotlar berilgan. Oziq-ovqat sanoat tarmoqlarini modernizatsiya qilish va oziq-ovqat ishlab chiqaruvchi korxonalarnini qo‘llab-quvvatlash respublikada amalga oshirilayotgan asosiy vazifalardan biridir.