BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QISH VA SAVODXONLIK DARAJASINI OSHIRISHDA XALQARO BAHOLASH DASTURLARINING AHAMIYATI - Muazzamxon Xodjayeva,; Odiljon Parpiyev, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘qish savodxonligini shakllantirish va rivojlantirishda xalqaro tadqiqot materiallaridan foydalanishning afzalliklari, mamlakatimiz ilk marta ishtirok etgan PIRLS xalqaro baholash tadqiqotining ahamiyati, mazkur materiallardan o‘qish savodxonligi darslarida foydalanish natijasida erishilgan natijalar tahlili bayon qilinadi. Shuningdek, mazkur tadqiqotni o‘tkazishda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar tilga olinadi.