MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASH JARAYONIDA TAYANCH KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISHNING DOLZARBLIGI - S.X. Xolto‘rayeva, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni maktabga har tomonlama sifatli tayyorlash va uyg’un rivojlantirishni asosiy maqsad qilib olingan. Maktabgacha ta’limning sifat samaradorligini oshirishda bolani erta yoshdanoq maktabga tayyorlashda tayanch kompetensiyalarni integratison shakllantirish, pedagogik, psixologik jarayonlarga zamonaviy yondashishni nazarda tutadi.