XALQ O‘YINLARI ORQALI TARBIYALANUVCHILARDA JISMONIY BARKAMOLLIKNI TARBIYALASH - Ozodaxon Shokirova Abduxalimovna; Muhammadjonov Muslimbek Muhsinjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada maktabgacha yoshdagi tarbiyalanuvchilarning jismoniy tarbiyasi haqida ma’lumot berilgan. Ushbu maqola, avvalo, milliy mentalitetimizni va milliy urf-odatlarimizni o‘zida jamlaydigan o‘zbek xalq o‘yinlari, ularning jamiyatimizda va yosh avlodni tarbiyalashda tutgan ahamiyati haqida so‘z yuritadi. Hozirgi zamon pedagogika fanining asosiy vazifalaridan biri xalq xazinalarini insonparvar pedagogik tarbiya tizimida qo‘llash va ulardan mohirona foydalanish, bu bebaho, xalqchil, ma’naviy boyliklarni tarbiyachilarning har kungi ta’lim-tarbiyaviy ishlariga aylantirishdan iborat.