BILISH JАRАYONLАRI PАTOLOGIYАSI - Ashuraliyev Rahmonjon,; Sanobarxon Asilova, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu tezisda sezgilarning buzilishlari, ayrim patologik holatlari, murakkab bilish jarayonlari va bilish jarayonlaridolzarb muammolari haqida fikr yuritilgan. Turli kаsаlliklаrdа xotirа buzilishning eng ko‘p uchrаydigаn turlаri, umumlаshtirish vа аbstrаksiyаlаsh va sensor аfаziyа uchun nutq beqаrorligi haqida fikrlar yoritilib o‘tilgan.