BOSHLANG‘ICH SINFLARDA NUTQIY SAVODXONLIKNI RIVOJLANTIRISH - Xushbaqova Zarnigor Javliyevna; Odiljon Parpiyev (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutqiy savodxonlikni rivojlantirish yo‘llari va usullari ko‘rib chiqilib, nutq aspektlari keltirib o‘tilgan. Nutq faoliyati uchun, shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quvchilari nutqini o‘stirish uchun bir nechta shartlar ko‘rib chiqildi va boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutqiy savodxonlik darajasini aniqlash hamda rivojlantirish haqida fikrlar keltirilgan.