KICHIK MAKTAB YOSHIDA IDROK TURLARINI RIVOJLANISHI - Oʻralova Dinora Aliboy qizi Termiz, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada bola idrokining o‘sishi, uning psixikasi va ongining taraqqiyoti, o‘quv faoliyati davomida bolaning bilish jarayonlarining namoyon bo‘luvchi xususiyatlari, aql sifatlari va fikr yuritish jarayonlarining rivojlanishida psixologik qiyinchiliklarning yuzaga kelishi, kichik maktab yoshi davrining psixologik o‘zgarishlari haqida fikr yuritiladi.