XALQ O‘YINLARI ORQALI BOLALARDA JISMONIY BARKAMOLLIKNI TARBIYALASH - Nabijonova Saida,; Sadriddinova Zulfuya Mirzaliyevna, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola milliy xalq o‘yinlari va milliy urf odatlarimizni o‘zida mujassamlangan O‘zbek xalq o‘yinlari, ularning jamiyatdagi va yosh avlodni tarbiyalashda tutgan ahamiyati haqida so‘z boradi. Xalq o‘yinlari orqali bolalarda jismoniy barkamolikni tarbilash va maktabgacha ta’lim tarbiyada zamonaviy jismoniy tarbiyani madaniyatini shakllantirishda ulkan ahamiyatga egadir.