MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOLALARNI ATROF-MUHITNI ASRAB- AVAYLASH VA G‘AMXO‘RLIK KO‘RSATISHGA O‘RGATISH - Adhamova Xurshidaxon,; Jumanova Shahnoza Ikromjonovna, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni atrof-muhitni asrab-avaylash va g‘amxo‘rlik ko‘rsatishga o‘rgatish, shuningdek, bolalarning yoshi va individual xususiyatlarini inobatga olish, shaxsga yo‘naltirilgan turli yondashuvlar, pedagoglarning kasbiy mahorati va ta’lim sifatini oshirishga imkon berish tadqiq etildi. Bundan tashqari, tarbiyalanuvchilar o‘rtasida ta’lim-tarbiya va ekologik tarbiyani shakllantirish, ulardagi ijodkorlik, ziyraklik, mustaqillik va ijtimoiy faollik kabi sifatlarni tarbiyalash masalalari atroflicha o‘rganildi.