MUZLIKLAR ERISHI SABABLARI VA UNING OQIBATLARI.UNI OLDINI OLISHGA SAMARALI YECHIM TOPISH - Toshtemirova Mashhuraxon Botirjon qizi; Toshturdiyev Nurbek Nurali o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada tog‘ muzliklarining suv resurslariga qanday ta'sir qilishini va bu resurslar turli xil ekologik o'zgarishlar va xavflarga qanday ta'sir qilishini ko'rsatish uchun turli xil asosiy tog' tizmalarini ajratib ko'rsatilgan.Tog’ muzliklari erishi sabablari va uning oqibatlari haqida ma’lumotlar berib o’tilgan. Keyindi davrlarda mavjud muzliklarni saqlab qolish bo’yicha tavsiyalar ham berib o’tilgan.