КИЧИК БИЗНЕС ФАОЛИЯТИНИ РАҚАМЛАШТИРИШ: ҲОЛАТЛАР, УСЛУБЛАР ВА ТАҲЛИЛЛАР - Рахмонов Нодиржон Рахмонжон ўғли (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Технологик қолоқлик, ресурс ва энергияни тежайдиган технологиялар, ишлаб чиқариш жараёнини рақамлаштириш, муқобил энергия манбаларини татбиқ этишнинг сустлиги иқтисодий тараққиёт йўлида тўсиқ бўлмоқда. Мамлакат иқтисодиётида кичик бизнес фаолиятини рақамлаштириш учун аввал саноат тармоғининг бугунги ҳолити, сўнгра, кичик бизнес фаолиятини рақамлаштириш учун саноат корхоналари таркибида юқори ва қуйи технологияли корхоналар улушини таҳлил қилинган. Таҳлил натижаларига кўра кичик бизнес фаолиятини рақамлаштиришдаги долзарб муаммолар аниқланган ҳамда муаммоларни баратараф этиш учун таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.