MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARNING RIVOJLANISHI ORQALI BANKLARNING TRANSFORMATSION SALOHIYATIGA TA’SIRI - Tolibjonov Xurshidjon,; Ruziev Shohruzbek Ravshan o‘g‘li, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqolada Moliyaviy texnologiyalaring paydo bo‘lishi va rivojlanishi bilan an’anaviy banklarga ularning xizmat ko’rsatish sohasiga kiritayotgan o‘zgarishlari va ta’siri o‘rganildi, muhokama qilindi. Tadqiqotning asosiy dizayni sifat tadqiqotdan iborat bo’lib, ikkilamchi ma’lumotlar manbalari asosida tahlil o‘tkazildi shu bilan birga tadqiqotchining shaxsiy bilim va ko’nikmalari asosida tayyorlandi. Tadqiqotni asosiy maqsadi Fintech kompaniyalari va startaplari banklarning xizmat ko’rsatish sohasiga ko’rsatayotgan ta’siri, shu bilan bir qatotda banklarning so‘ngi yillardagi transformatsion saloyihatini o‘zgarish bosqichlarini aniqlash va tahlil qilish. To‘plangan va tahlil qilingan ma‘lumotlari maqola davomida grafik, jadvallar va belgi qatorlarda ko’rishingiz mumkin. Maqola yakunida tadqiqotchining xulosalari va bu sohada tadqiqot olib boruvchilar uchun tavsiyalari berib o’tildi.