QISHLOQ XO‘JALIK MAHSULOTLARINI RIVOJLANISH OMILLARI - Xoliqov M.M. (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada qishloq xo‘jalik mahsulotlarini rivojlanish omillari to’g’risidagi ma’lumotlar yoritilgan. Qishloq xo‘jaligiga ta’sir qiluvchi barcha omillar yani ijtimoiy, iqtisodiy va bevosita ularning ikkalasi bilan bog‘liq bo‘lgan fan va texnologiya rivojini ta’minlovchi, yer resurslari, tarkibi va ekologik omillar kabi guruhlarga ajratilgan.