"QAYYUMIY” ASARIDAGI №3-16-FIQRALARNING TAZKIRA QO‘LYOZMA VA NASHRI O‘RTASIDAGI MATNIY-QIYOSIY TADQIQI - Lochinbek Axmadaliyev Maxamadyusuf o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2022)
Mazkur maqola Po‘latjon Qayyumiyning “Tazkirai Qayyumiy” asaridagi o‘rin olgan №3-16-fiqralarning tazkira qo‘lyozma va nashri o‘rtasidagi matniy-qiyosiy tadqiqiga bag‘ishlangan. Qiyoslash tazkiraning qo‘lyozma va nashr variantlari o‘rtasida amalga oshirildi. Tabdil va nashrdagi imloviy o‘zgarishlar, uslubiy g‘alizliklar, xato berilgan ma’lumotlar, tabdilda tushirib qoldirilgan o‘rinlar, akademik Aziz Qayumov tomonidan qo‘shib ketilgan ma’lumotlar aniqlandi.