BIZNESNI RIVOJLАNTIRISH SАMАRАDORLIGI HАMDА UNI BАXOLАSHNING USLUBIY YONDАSHUVLАRI - M.M. Tojiyeva, (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2022)
Ushbu maqolada kichik biznesni rivojlantirish samaradorligi, hududlarda kichik biznesni rivojlantirish masalalari, kichik biznes samaradorligini baholash masalalariga turli olimlarning yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Hozirda O‘zbekistonda kichik biznesning xolati, 2012-2022 yillarda mamlakatimizda kichik biznesning rivojlanish darajalari statistikasi keltirilgan, shuningdek, kichik biznesni rivojlanishiga to‘sqinlik qiluvchi omillar keltirilgan. Viloyat iqtisodiyotida kichik biznes samaradorligini baholash tamoyillari berilgan. Kichik biznesni rivojlanish samaradorligini baholashga turli olimlarning yondashuvlari ko‘rib, tahlil qilib chiqilgan va muallif tomonidan shaxsiy xulosalar berilgan.