SANOAT KORXONALARI VA BIZNES FAOLIYATIDA INTEGRATSION AXBOROT TIZIMLARI - F.M.Mulaydinov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2022)
Ushbu maqolada axborot tizimlari tushunchasi, sanoat korxonalari va biznes sohasida axborot tizimlarini joriy etilish sabablari va bosqichlari haqida soha olimlarining fikrlari keltirib o‘tilgan. Tadqiqot ishida axborot tizimlarini rivojlantirishning yettita bosqichi va har bir bosqichning o‘ziga xos xususiyatlari yoritib berildi. Tadbirkorlik faoliyatini Internet tarmog‘ida amalga oshirilayotgan modellari haqida ham so‘ngi ma’lumotlar keltirib o‘tildi. Shuningdek, intergatsion axborot tizimiga ta’rif, integratsion jarayonlarning turlari, axborot tizimlarini integratsiya qilishda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va tizimlar integratsiyasi afzalliklari haqida asosli ma’lumotlar keltirib o‘tildi.