INDIVIDUAL TA’LIM STRATEGIYALARI ORQALI MIKROBIOLOGIYA FANIDA KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH - Raxmatov, Oxunjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Mazkur maqolada individual ta’lim strategiyalari orqali mikrobiologiya fanida talabalarning kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida talabalarning bilim, ko‘nikma va malakalarini shakllantirishda individual yondashuv muhim ahamiyat kasb etadi. Individual ta’lim strategiyalari talabalarning qobiliyatlari, qiziqishlari va bilim darajasini hisobga olgan holda o‘quv jarayonini samarali tashkil etishga yordam beradi. Tadqiqotda mikrobiologiya fanini o‘qitishda individual ta’lim strategiyalarining qo‘llanilishi talabalarning nazariy bilimlarni o‘zlashtirish, laboratoriya mashg‘ulotlarida amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish hamda ilmiy fikrlash qobiliyatini shakllantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishi yoritiladi. Natijada individual ta’lim strategiyalarini qo‘llash mikrobiologiya fanini o‘qitish samaradorligini oshirishda muhim pedagogik omil ekanligi aniqlanadi.