BOLALAR SHE’RIYATI ASOSIDA IJODIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHDA DIDAKTIK METODLAR SAMARADORLIGI - Inoyatova , Dilnoza (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy tafakkurini bolalar she’riyati asosida shakllantirish masalasi yoritilgan. Tadqiqotda she’riyat orqali obrazli fikrlash, noodatiy yondashuv va emotsional ifodaning o‘sishiga xizmat qiluvchi samarali didaktik metodlar aniqlanib, amaliyotda sinovdan o‘tkazildi. Tajriba-sinov ishlari asosida tanlangan metodlarning – “Fantaziya savati”, “She’rni davom ettir”, “Obrazni jonlantir” kabi usullarning ijodiy tafakkur komponentlariga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilindi. Bugungi kunda ijodiy tafakkurga ega, mustaqil fikrlaydigan shaxs tarbiyasi har bir pedagog oldidagi ustuvor vazifa ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, xorijiy tajribalar bilan taqqoslab, milliy ta’lim sharoitida tatbiq qilish imkoniyatlari ochib berildi. Maqolada tajriba natijalari asosida aniq xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.