OLIY TA’LIMDA TARIX VA FALSAFA FANLARINI UYG‘UNLASHTIRISH ORQALI TANQIDIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Abdullayeva, Asila (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida tarix va falsafa fanlarini integratsiyalash orqali talabalar tanqidiy tafakkurini rivojlantirish masalalarini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Tadqiqotning markaziy e’tibori fanlararo integratsiya mexanizmlarida, metodik yondashuvlarda va ta’lim jarayonida talabalarda analitik va reflektiv fikrlashni shakllantirish imkoniyatlarida jamlangan. Tadqiqot jarayonida tarixiy va falsafiy materiallar o‘rtasidagi uyg‘unlik, ularning tanqidiy tafakkur rivojiga ta’siri, shuningdek, pedagogik metodlar orqali tafakkur malakalarini mustahkamlash imkoniyatlari chuqur tahlil qilinadi. Maqola nazariy va amaliy jihatlarni birlashtirib, ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash hamda talabalarda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llarini ko‘rsatadi.