BUXGALTERIYA HISOBI VA BARQAROR IQTISODIY OʻSISH OʻRTASIDAGI OʻZARO BOGʻLIQLIK - Abdullayeva, Sevaraxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu tadqiqot doirasida biz buxgalteriya hisobi va barqaror iqtisodiy o‘sish o‘rtasidagi bog‘liqlikni ko‘rib chiqamiz. Zero, hozirgi iqtisodiy sharoitda buxgalteriya hisobi xo‘jalik operatsiyalarini ro‘yxatga olish vositasi bo‘libgina qolmay, balki iqtisodiyotning barqaror rivojlanishini ta’minlashning muhim vositasiga aylandi. Muallif maqolada buxgalteriya hisobi iqtisodiy oʻsishga qanday hissa qoʻshishi mumkinligini koʻrib chiqadi, bunda sifatli hisob va moliyaviy hisobot kapitalni samarali taqsimlash, shaffoflikni oshirish, tranzaksiya xarajatlarini kamaytirish va davlat moliyaviy boshqaruvini yaxshilashga yordam beradigan mexanizmlarni tahlil qilinadi. Olingan maʼlumotlar asosida muallif siyosatchilar va mutaxassislar uchun institutsional muhitni mustahkamlash, oʻqitishga sarmoya kiritish va hisobot sifatini nazorat qilish mexanizmlarini rivojlantirish, shuningdek, standartlarni milliy xususiyatlarni hisobga olgan holda moslashtirish kabi amaliy tavsiyalarni taklif etadi.