SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING TA’LIMGA INTEGRATSIYASI VA UNING IMKONIYATLARI - Murtozaqulova, Nafosatxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining O‘zbekiston oliy ta’lim tizimiga integratsiyasi jarayonlari ilmiy-nazariy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — zamonaviy raqamli vositalar, xususan, sun’iy intellekt texnologiyalaridan ta’lim jarayonida samarali foydalanish imkoniyatlarini o‘rganish, ularning o‘quv jarayoniga integratsiyasi samaradorligini baholash va mavjud metodik-amaliy muammolarni aniqlashdir. Shuningdek, maqolada sun’iy intellektning ta’lim tizimiga kiritilishi bilan bog‘liq innovatsion yondashuvlar, metodologik asoslar va O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida uning amaliy qo‘llanilishi xususiyatlari keltiriladi. Tadqiqotda yuqori ta’limda texnologik integratsiyaning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga qanday ijobiy ta’sir ko‘rsatishi va bu jarayondagi amaliy qiyinchiliklar tahlil qilinadi.