OLTINGUGURTLI ORGANIK BIRIKMALARNING NAZARIY VA AMALIY SINTEZI ASOSLARI - Erkinov, Rasuljon; Soliyev , Muhammadjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqola oltingugurtli organik birikmalarning (tioefirlar, disulfidlar va boshqalarning) olinish usullari, fizik-kimyoviy xossalari, xalqaro miqyosida o‘tkazilgan ilmiy izlanishlar va ularning qo‘llanilish sohalari haqida ma’lumot berilgan. Amaliy nuqtai nazardan, oltingugurtli organik birikmalarning farmasevtika, polimer kimyosi, kataliz va qishloq xo‘jaligi sohalarida keng qo‘llanilishi bilan ajralib turadi. Shu bilan birga oltingugurtli organik birikmalar sintezini yanada rivojlantirish hamda ekologik toza va samarali texnologiyalar ishlab chiqishda muhim ilmiy–nazariy hamda amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi. Tatqiqotning nazariya va amaliy natijalari oltingugurtli organik birikmalar kimyosining keyingi rivojlanishiga, yangi oltingugurtli birikmalar sintezi usullarini ishlab chiqish va amaliy qo‘llanilishiga zamin yaratadi.