MUKARRAMA MURODOVA HAYOTI VA IJODIY FAOLIYATI - Dilshunosxon, Inomova (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada oʻzbek adabiyotida salmoqli oʻrin egallagan shoira, journalist, tarjimon va olima Mukarrama Murodovaning hayoti va ijodiy faoliyati atroflicha yoritiladi. Olimaning ilmiy izlanishlari, pedagogik faoliyati hamda adabiy merosi o‘zbek milliy adabiyotining taraqqiyoti bilan uzviy bogʻliq holda tahlil etiladi. Tadqiqotda Mukarrama Murodovaning ayol ijodkorlar orasida tutgan oʻrni, adabiy jarayonga qoʻshgan hissasi va yosh avlodni ilm-fanga yo‘naltirishdagi xizmatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, maqolada olimaning ilmiy qarashlari, adabiy-estetik merosi hamda jahon adabiyotshunosligidagi ayol ijodkorlarning umumiy tendensiyalari bilan uygʻunligi tahlilga tortiladi. Shuningdek, uning ayrim she’rlari tahlil qilinadi.