МАРКАЗИЙ ОСИЁ МИНТАҚАСИНИНГ ТРАНСПОРТ-ЛОГИСТИКА САЛОҲИЯТИНИ СТРАТЕГИК ТАҲЛИЛИ ВА РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Раҳмонов, Расул Неъматович (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Мазкур мақолада Марказий Осиё минтақасининг транспорт-логистика салоҳияти В.Л. Квинт томонидан ишлаб чиқилган умумий стратегия назарияси асосида таҳлил қилиниб, минтақанинг геостратегик мавқеи, инфратузилмавий ҳолати, минтақавий ҳамкорлик ва рақамли логистика имкониятлари баён этилган ва илмий таҳлил натижасида транспорт соҳасини барқарор ва мувозанатлашган ривожлантириш бўйича стратегик тавсиялар ишлаб чиқилган.