O‘ZBEKISTONDA MASOFAVIY TA’LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK KOMMUNIKATSIYA SAMARADORLIGINI OSHIRISH OMILLARI - Xasanova, Mohimbegim (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda masofaviy ta’lim tizimi doirasida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi pedagogik kommunikatsiyaning samaradorligini oshirish omillari kompleks tarzda tahlil qilingan. Asosiy e’tibor onlayn ta’lim jarayonlarida yuzaga keladigan muloqot shakllari, o‘zaro axborot almashinuvi samaradorligi, interaktiv usullardan foydalanish imkoniyatlari, o‘zbek tilidagi elektron ta’lim resurslarining sifati va ulardan foydalanish darajasi kabi jihatlarga qaratilgan. Shuningdek, pedagoglarning raqamli savodxonligi, zamonaviy texnologiyalarni o‘zlashtirish ko‘nikmalari hamda masofaviy o‘qitish jarayonida kommunikatsiya madaniyatida yuz berayotgan o‘zgarishlar chuqur tahlil etilgan. Tadqiqotda masofaviy ta’limning sifatini oshirish, ishtirokchilarning o‘zaro hamkorligini mustahkamlash hamda ta’lim jarayonini yanada samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham ilgari surilgan.