KICHIK BIZNESDA RISKNI BAHOLASH YUZASIDAN XALQARO TAJRIBALAR - Umarov, Azizxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarida riskni baholash bo‘yicha xalqaro tajribalar tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida ISO 31000, FMEA, GMM va AI texnologiyalaridan foydalanilgan holatlar ko‘rib chiqilib, ular yordamida xavflarni aniqlash, baholash va boshqarish mexanizmlari yoritilgan. Statistika va real so‘rov natijalariga asoslangan holda, kichik biznes uchun risk baholash modelining afzalliklari ko‘rsatildi. Xalqaro amaliyotlar asosida O‘zbekistonga moslashtirilgan yondashuvlar ishlab chiqish zarurligi asoslab berilgan. Natijalar mahalliy siyosat va amaliyotga muhim tavsiyalar beradi.