MOLIYAVIY INTERMEDIATSIYA VA IQTISODIY O‘SISHDA BANK SEKTORINING ROLI - Nasirov, Oybek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada moliyaviy intermediasiya va iqtisodiy o‘sish o‘rtasidagi bog‘liqlik, xususan, bank sektorining iqtisodiyotdagi roliga empirik yondashuv asosida baho berilgan. Panel regressiya va GMM metodlari orqali O‘zbekiston bank sektorining iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari moliyaviy intermediasiyaning iqtisodiy o‘sishga ijobiy ta’siri mavjudligini tasdiqlaydi hamda bank tizimini rivojlantirish bo‘yicha aniq amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.