IQTISODIY RIVOJLANISHDA KICHIK BIZNESNING TA’SIRINI PROGNOZLASH - B.Xursanaliyev (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Maqola kichik biznesning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rnini va uning yalpi ichki mahsulotga (YAIM) ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda kichik biznesning iqtisodiyotga ta’sirini belgilovchi omillar, jumladan, sanoat ishlab chiqarishdagi ulushi, asosiy kapitalga jalb qilingan investitsiyalar hajmi va kichik biznes korxonalarining soni ko‘rib chiqilgan. Regression tahlil natijalari kichik biznesning iqtisodiy o‘sish va barqarorlikdagi muhim rolini tasdiqlaydi. Shuningdek, kichik biznesning rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash orqali kelgusi yillardagi iqtisodiy ko‘rsatkichlarni prognoz qilishga alohida e’tibor qaratilgan.