AQLLI AVTOTURARGOH TIZIMINI LOYIHALASH ORQALI TALABALARNING TEXNIK IJODKORLIGINI RIVOJLANTIRISH - Tuxtasinov, Maqsadjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Bugungi kunda dunyoning ko‘plab davlatlarida transport infratuzilmasida bir qator muammolar kuzatiladi. Mana shunday muammolardan biri sifatida avtomobillar turar joyi muammosini keltirish mumkin. Ushbu muammo albatta malakat turizm salohiyatiga ham o‘z ta’sirini ko‘rsatadi. Mazkur maqolada bu kabi muammolarga yechim sifatida zamonaviy raqamli texnologiyalar asosida aqlli avtoturargoh tizimlarini loyihalash masalasi ko‘rib chiqilgan va amaliy tajribalar natijasi keltirib o‘tilgan. Shu kabi muammoli vaziyatlarga yechim topish orqali talabalarning texnik ijodkorliklarini rivojlantirish yo‘llari tadqiq etilgan.