“ME’ROJNOMAYI TURKIY” DA AN’ANAVIYLIK VA O‘ZIGA XOSLIK - Latipova , Saodat (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Me’roj islom dinidagi muhim voqelardan biri bo‘lib, Payg‘ambarimiz Muhammad sallolohu alayhi vasallamning Makkadan Quddusga va u yerdan samoga ko‘tarilish voqeasidir. Mazkur maqolada Me’roj kechasi bilan bog’liq ilmiy va badiiy asarlar tahlilga tortiladi. Shuningdek, Buxoro adabiyot va san’at muzeyi fondida saqlanayotgan “Me’rojnomayi turkiy” asaridagi ayrim qismlarning joriy yozuvdagi tabdili va g’oyaviy-badiiy tahlili keltiriladi. Qolaversa, mumtoz adabiyotda yaratilgan ayrim me’rojnomalar, hadislar hamda Me’roj hodisasi keltirilgan ba’zi asarlar haqida ma’lumotlar ham beriladi. Shu bilan birgalikda, Payg‘ambarimizning hayot tarzlari bilan bog’liq ayrim jihatlarga ham e’tibor qaratiladi.