MAKTAB O‘QUVCHILARINING MA’NAVIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHDA XALQ OG‘ZAKI IJODINING O’RNI - Qobilova, E’zozxon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining ma’naviy dunyoqarashni shakllantirishda xalq og‘zaki ijodining o’rni hamda bo’lajak pedagoglarda musiqiy-pedagogik,psixologik kompetentlikni shakllantirish jihatlariga qaratilgan. O’quvchilarini xalq og’zaki ijodi vositalarida ma’naviy dunyoqarashini shakllantirishning shart-sharoitlari hamda shakllanishning mohiyatli xarakteriskalari va ta`lim jarayonida o’quvchilarini xalq og’zaki ijodi janrlari vositasida ma’naviy dunyoqarashini shakllantirish haqida ma’lumot berilgan.