O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA SEMIK TAHLIL ORQALI SINONIMLARNI BELGILASH USULLARI - Rahmonov, G‘afforjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilshunosligida keyingi yillarda lug‘aviy sinonimlarni ularning leksik ma’nolari tarkibini semik tahlil qilish asosida belgilash haqida fikr yuritiladi. Shuningdek mazkur maqola tilshunoslikda sinonimlarning ahamiyati, tuzilishi va semik tarkibi, uning graduonimiya hodisasi bilan aloqasini tahlil qilishga qaratilgan.