NABIJON BOQIYNING “ROHILA” QISSASIDA XARAKTER VA KONFLIKT MASALASI - Abdupattayev, G‘ulomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
O‘zbek adabiyotida qissa janri o‘z o‘rniga ega bo‘lib, undagi bosh qahramonlar xarakteri, ijtimoiy-maishiy hayotning tasviri asosiy bo‘g‘inlardan biridir. Ushbu maqolada Nabijon Boqiyning “Rohila” qissasidagi asosiy qahramonlar xarakterining shakllanishi ular yashagan ijtimoiy hayot fonida oshib berilganligi tahlil qilingan. Muallif ilgari surayotgan g‘oyalar misollar keltirish orqali dalillangan.