O‘QUVCHILARNING YOZMA NUTQ KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Parpiyev, Odil (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining og‘zaki va yozma nutqini o‘stirishdan asosiy maqsad nutqiy vaziyatlarda o‘z fikrini ifodalay oladigan yoshlarni tarbiyalashdir. Ushbu maqolada o‘quvchilarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirish usullari yoritilib, soha mutaxassislarining ilmiy asarlaridan iqtiboslar keltirish orqali muallif fikrlarini izohlab bergan. Boshlang‘ich sinflarda pedagogik kuzatishlar asosida muammoning mohiyati aniqlangan va topshiriqlar metodikasi ishlab chiqilgan.