O‘T TOSHINING KIMYOVIY TARKIBINI O‘RGANISHGA KIRISHISH - Razzakov, Nabijon; Jalilov, Ma’rufjon; Jalilov, Muzaffar (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Ushbu maqolada o‘t qopidagi o‘zgarishlar, kasallikka olib keluvchi omillar va uning oqibatlari haqida so‘z boradi. O‘t toshining organoleptik xossalarini laboratoriya sharoitida o‘rganilsh usullari va uning natijalari keltirilgan. Namunaning eruvchanlik xossasini turli hil erituvchilarda erish tabiati o’rganildi. Shu bilan birga o‘t toshi tarkibidagi xolesterin va o‘t kislotasining miqdorini spektrofotometrik usulda tadqiq qilindi.